A whisky poharak többnyire alacsony és széles üveg poharak, a beletöltött ital a pohár méretéhez viszonyítva kicsi mert sokan jéggel isszák és ennek is helyet  kell hagyni. Űrmértékük jellemzően 2 és 4 dl között van. A whisky italok olyan égetett szeszek amik gabona erjesztésével és lepárlásával készülnek majd tölgyfa fahordóban érleléssel készülnek el. A gabona félék többnyire árpa-árpamaláta-kukorica-búza vagy rozs. A whisky poharak között is található olyan vicces ferde pohár ami azt a benyomást kelti, hogy már nem kellene többet innunk, pedig még el sem kezdtük.

A whisky poharak különböznek a poharak falvastagságában is általában minél öregebb egy ital az annál drágább és hozzá való pohár fala egyre vékonyabb. Az általánosan használt whisky pohár henger formájú kb. 2,5-3 dl vastag aljú és közepesen vékony falú. A whisky pohár aljának vastagságát nevezik jégnek ( ez persze nem azonos a fagyasztott vízzel ) minél vastagabb a pohár aljának a jege annál elegánsabb a whisky pohár.

A képek alatt található linkre kattintva webshopunkon akár meg is tudják rendelni az itt felsorolt kiváló minőségű poharainkat.

Limbo whisky pohár 270 cc
Limbo whisky pohár 270 cc
Limbo whisky pohár, 270 cc, magassága 91 mm. Igen ez valóban egy ferde pohár !
Party whisky pohár 250 cc
Party whisky pohár 250 cc
Party whisky pohár, 250 cc, magassága 89 mm, átm. 76 mm.
Rocky whisky 265 cc
Rocky whisky 265 cc
Rocky whisky pohár, 265 cc, átm. 90 mm, magassága 85 mm.
Rocky whisky pohár 210 cc
Rocky whisky pohár 210 cc
Rocky whisky pohár, 210 cc, magassága 83 mm, átm. 80 mm.
Rocky whisky pohár 360 cc
Rocky whisky pohár 360 cc
Rocky whisky pohár, 360 cc, magassága 99 mm, átm. 93 mm. A legjobb áru, tartós whisky pohár a piacon.

Vissza a főoldalra