A papírpohár használata mellett környezetvédelmi, logisztikai, higiéniai és gazdaságossági érvek is szólnak.A különleges jelentőségű, fokozottan ünnepélyes alkalmaktól eltekintve szinte mindenütt kényelmesen, egyszerűen és olcsón alkalmazható.

Papírpoharakkal leggyakrabban gyorséttermekben vagy mozikban találkozhatunk hideg vagy meleg italok vásárlásakor, de mint élelmiszeripari csomagolóeszköz is egyre nagyobb szerepet kap, hiszen praktikus, könnyű, jól nyomtatható csomagolószer. A külföldi élelmiszerboltok polcain már számos példát láthatunk fagylaltok, joghurtok és más savanyútej készítmények papírpoharas kiszerelésére. Mivel a vendéglátóiparban elsősorban forgalmas helyeken alkalmazzák, reklámhordozó szerepe jelentős értéket képvisel.

Elterjedése

A papírpoharak elterjedését főleg a nagy gyorsétterem láncok terjeszkedése segítette elő, több más élelmiszeripari csomagolással együtt, de napjainkra alkamzási területük nemcsak erre az iparágra korlátozódik. A gyorséttermekben nem csak viszkózusan folyós italok (üdítő, kávé, tea…stb.) forgalmazására alkalmazzák őket, hanem pépes állagú (shake, joghurt, fagylalt…stb.) és szilárd halmazállapotú termékek (csokoládé, pattogatott kukorica…stb.) csomagolására is.

Mivel élelmiszeripari csomagolásról van szó, fontos, hogy az erre a területre vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírásoknak és jogszabályoknak megfeleljen a termék.

A papírpoharak elterjedését az is elősegítette, hogy alapanyaga környezetbarát szempontból kedvezőbb megítélésű, mint a korábban egyeduralkodó polisztirolból vagy polipropilénből gyártott műanyag poharak.

Az alapanyaguk fontos tulajdonsága továbbá a nyomtathatóságuk, így a pohár palástját különböző attraktív és figyelemfelkeltő grafikával lehet ellátni. Ennek a tulajdonságának felismerése és a reklámfelület kihasználása hatalmas előnyt biztosít a műanyag poharakkal szemben. A poharak palástja hasznos kommunikációs felület, promóciós funkciója szintén jelentős, mivel termékleírások közlésére vagy gyakrabban arculatkialakításra használják.

forrás: eurocup.hu

A képek alatt található linkre kattintva webshopunkon akár meg is tudják rendelni az itt felsorolt kiváló minőségű poharainkat.

Coffee Love papírpohár 1 dl
Coffee Love papírpohár 1 dl
Coffee Love 1 dl-es papírpohárhoz fedő
Környezetbarát papírból készült kávés pohár, dekorált, 1 dl, 100 db/ csom, 3 000 db / gyűjtő.
Coffee Love papírpohár 2 dl
Coffee Love papírpohár 2 dl
Coffee Love 2 dl-es papírpohárhoz fedő
Környezetbarát papírból készült kávés pohár, dekorált, 2 dl, 100 db/ csom, 3 000 db / gyűjtő.
Coffee Love papírpohár 3 dl
Coffee Love papírpohár 3 dl
Coffee Love 3 dl-es papírpohárhoz fedő
Környezetbarát papírból készült kávés pohár, dekorált, 3 dl, 100 db/ csom, 2 000 db / gyűjtő.

Vissza a főoldalra