A vizes poharak felhasználási területeik  szerint lehetnek kicsik jellemzően 1 dl-től 2 dl-ig ezeket a poharakat gyermekek használják bölcsődékben és óvodákban. Ezek a kis poharak lehetnek temperáltak amik biztonságosabbak elejtés, eltörés esetén mert nem szilánkosra törnek és kisebb valószínűséggel okozhatnak balesetet mint a hagyományos szódaüveg poharak. A temperálás egy olyan hőkezelés amivel a kész poharat egy speciális hő görbe alapján szoba hőmérsékletről először felhevítik majd lassan lehűtik az eredménye pedig az, hogy a pohárban lévő gyártási feszültséget csökkentik.

Felnőttek esetében a vizes pohár már nagyobb jellemzően 2-3 dl, itt is szerencsésebb a temperált poharak használata de erre már kevesen fordítanak gondot. Formájukat tekintve a vizes poharak lehetnek párhuzamos falú poharak, vagy felfelé szélesedő de minden esetben vastag falú poharak.

A képek alatt található linkre kattintva webshopunkon akár meg is tudják rendelni az itt felsorolt kiváló minőségű poharainkat.

Gála vizes pohár 310 cc
Gála vizes pohár, 310 cc, magassága 195 mm. 
A Gála kehelysor egy új fejlesztés eredménye, pótlása hosszútávon keresztül (10-15 év) megoldott. Ezt a széles választékkal rendelkező családot éttermek számára tervezték és gyártják. Nagyon tartós és masszív, ennek ellenére kecses hatást keltő és elegáns termékcsalád. Az alapteríték utolsó eleme.
Coffeino vizespohár, kávéhoz 90 cc
Coffeino vizespohár kávéhoz 90 cl, magassága 70 mm, átm. 58 mm. Kávé szervírozásához víznek.
Norvég vizespohár, temperált 160 cc
Teljesen temperált (egy utólagos hő kezeléssel edzett) vizespohár. Mérete miatt, 160 cc, elsősorban óvodák, bölcsődék részére ajánljuk.
Norvég vizespohár, temperált 200 cc
Teljesen temperált (egy utólagos hő kezeléssel edzett) vizespohár. Mérete miatt, 200 cc, elsősorban iskolák, menzák részére javasoljuk.
Norvég vizespohár, temperált 250 cc
Teljesen temperált (egy utólagos hő kezeléssel edzett) vizespohár. Mérete miatt, 250 cc, elsősorban felnőtt étkeztetést folytató cégek részére javasoljuk.

Mi a temperálás?

Mikor a poharak és kelyhek elkészülnek, a csomagolás előtt kapnak egy speciális hőgörbével előállított kezelést. Ezt temperáló kemencében végzik. Ennek eredményeképpen a poharakat és kelyheket feszültségmentesítik. Ezzel jelentősen megnő az élettartamuk. Ha egyszer el fognak törni, nem szilánkosan törnek, hanem hálósan és ezzel csökkentik a balesetveszélyt. Persze nincs minden üveggyárnak temperáló kemencéje, hiszen ez plusz beruházás és persze az elfogyasztott földgáz is jelentős költség. Ezért a temperált poharaknak és kelyheknek nemcsak az élettartamuk, hanem az áruk is magasabb a hagyományosnál. Kelyhek esetében sokszor elég, ha csak a száját temperálják. Ez a csorbulás ellen véd.

Vissza a főoldalra