Megvettük a tökéletesnek vélt poharakat, de gyakran azzal szembesülünk, hogy a felületük elkezd mattulni a fényük már nem a régi. Ennek számos oka lehet, de ha odafigyelünk az alapvető tisztítási alapelvekre, akkor jó eséllyel hosszabb ideig gyönyörködhetünk a poharainkban.

Az üvegpoharak tisztítása alapvető fontosságú egy étterem, bisztró, kávézó vagy étterem életében. Gondoljunk csak bele, milyen kellemetlen az, amikor egy vízkőfoltos pohárban kell felszolgálni egy vendégnek a választott italt?

üvegpoharak tisztítása
Mind azt szeretnénk, hogy ilyen tiszták legyenek a poharaink. De mit kell ezért tennünk?

Mire figyeljünk oda poharaink tisztításakor?

  • Az első és talán legfontosabb dolog, hogy használat után egyből öblítsük el a poharakat. Ez különösen fontos kávés és boros poharak esetében.
  • Magyarország területén nagyon sok helyen rendkívül kemény a csapvíz, amely azt eredményezi, hogy poharaink egyre opálosabbak lesznek, hiába mossuk el őket alaposan. Mosogatógépben történő mosás esetén mindenképp használjunk vízlágyító szert, amely megakadályozza vagy lelassítja ennek a kellemetlen felületnek a kialakulását.
  • Ha egy makacs szennyeződést kerülne a poharaink felületére, mielőtt még bevásárolnánk drága tisztító vegyszerekből, próbáljuk ki a klasszikus ecetet, amely kíméletesen távolítja el ezeket a szennyeződéseket. Különösen vízkőlerakódás esetén jelenthet óriási segítséget. Áztassuk ecetes vízbe a poharakat, majd egy puha szivacs segítségével távolítsuk el a vízkövet.
  • Ahhoz, hogy foltmentes legyen az eredmény mosogatás után egyből szárítsuk meg vagy töröljük szárazra poharainkat.
  • A törölgetést semmiképp ne végezzük papírtörlővel ugyanis mikro karcolásokat eredményez a pohár felületén, amelybe szépen lassan megtelepszik a szennyeződés. A poharak törölgetésére mindenképp ajánlott egy pamut alapanyagú anyagot alkalmazni, amely kíméletesen távolítja el a vízcseppeket.
  • Ha már szárazra töröltük a poharakat, helyezzük egy zárt helyre, hogy a por legkevésbé érje azokat. Ezzel saját magunk munkáját könnyítjük meg, mert amikor használatra kerül a sor, kevesebbet kell törölgetni a lerakódott portól.

Ha ezeket az alapvető és egyszerű szabályokat betartjuk sokkal több elégedett vevőnk lehet valamint a pénztárcánkat is kíméljük az újabb és újabb pohárvásárlástól.

Vissza a főoldalra